Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Sivsanger (Acrocehalus schoenobaenus) - Schilfrohsänger - Sedge Warbler

Sivsangeren er en forholdsvis almindelig ynglefugl og trækgæst på Fanø.


Sivsanger. Foto Søren Vinding
Bemærk den lyse øjenstribe.

Kendetegn

Sivsangeren ligner i form og størrelse rørsangeren, men kendes let fra denne på tydelig, hvidlig øjenbrynstribe og gråbrun ryg med mørke længdestriber. Undersiden er gulhvid med rødbrune flanker. Issen er mørk rødbrun. Ungfuglene har fine mørke længdestriber på brystet og tendens til en lysere stribe midt på issen. Synger fra toppen af en busk eller et rør og har tit en kort sangflugt.

Findested p� Fan�

På Fanø ses den især i Skifterne mellem 1. og 2. klitrække. Er knyttet til grænsezonen mellem rørskov og buskvegetation, men ses også i ren rørskov, i kær eller fugtige krat.

Hvorn�r p� Fan�

Trækfugl som ankommer sidst i april og trækker bort i august/september. Om efteråret besøges Fanø af mange sivsangere fra Skandinavien som tager et pitstop på øen på deres vej til vinterkvarterer i Vestafrika.

Naturhistorie

Sivsangeren er en af de mest energiske sangere, vi har i Danmark. Den synger næsten døgnet rundt. Den ankommer tidligere end rørsangeren og besætter et territorium som strækker sig en del ud i den rene rørskov. Når rørsangeren ankommer kan det føre til stridigheder mellem de to, de duellerer mest på sangen, men det ender ofte med, at sivsangeren må foretrække fra de områder som rørsangeren anser for sit.

KordinaterSiden er udarbejdet af: Per Alnor Kjær
Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
Dansk Ornitologisk Forening
FanøNatur på flickr
Danmarks Naturfredningsforening
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion