Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Sortkrage (Corvus corone corone) - Rabenkrähre - Carrion Crow

Sortkragen er en meget almindelig ynglestandfugl på Fanø.


Sortkrage på Stranden. Foto Søren Vinding

Kendetegn

Sortkragen er en mellemstor kragefugl. Den er helt sort (kun svagt glinsende). Den har kraftigere og mindre tilspidset og buet næb end rågen. Den har endvidere fladere isse, mangler det nøgne hudparti omkring næbbet og mangler også rågens "bukser".

Findested p� Fan�

Sortkragen ses overalt på Fanø.

Hvorn�r p� Fan�

Den kan ses året rundt.

Naturhistorie

Sortkragen og gråkragen er formelt to forskellige arter. Sortkragen lever i den sydlige del af kragernes udbredelsesområde mens gråkragen lever i den nordlige del. På Fanø mødes de to arter og der er udbredt hybridisering og der ses mange blandingspar med alle mulige mærkelige afkom.

Kulturhistorie

Kragen er en af fugleverdenens mest intelligente medlemmer. Det er sikkert derfor den har overlevet den intense forfølgelse som den har været genstand for. Sagnet siger, at præsten på Amrum bebrejdede sognebørnene deres strandhugst, han blev derfor forfulgt og måtte flygte fra øen. Han bad Gud om et tegn på hans vrede, og siden har ingen krager overnattet på Amrum om aftenen flyver de alle til Føhr.

Links

Se oplevelse med Sortkrage ved at klikek her.

KordinaterSiden er udarbejdet af: Per Alnor Kjær
Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
NaturSydvest
Fugle og natur
Dansk Ornitologisk Forening
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion