Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Sortterne (Chlidonias niger) - Trauerseeschwalbe - Black Tern

Sortterne er en fåtallig sommer- og trækgæst på Fanø.


Sortterne. Foto Søren Vinding

Kendetegn

Sortternen er en lille elegant terne, vinger og hale er relativt korte, og halen kun svagt kløftet. Den har et lille mørkt næb. I sommerdragt har den ensfarvet mørkt skiffergrå overside, hoved og krop. Vingeundersiderne er grålige, og undergumpen er hvid. Flugten er let og elegant med hyppige udfald/dyk mod insekter på vandoverfladen. Den dykker ikke som andre terner. Adult i vinterdragt får hvidt hoved, med sort øjenmaske, som fortsætter om i nakken. Oversiden bliver lysere, og undersiden er hvidlig. Har desuden karakteristisk sort plet på begge sider af brystet. Juvenile fugle ligner meget gammel fugl i vinterdragten. Oversiden gråbrun og har desuden tydelig mørk forkant på armen. Overgump er lysere grå end selve halen.

Findested p� Fan�

Ses langs kysterne.

Hvorn�r p� Fan�

Ses som regel i slutning af juli og i august.

Naturhistorie

Sortternen er en såkaldt moseterne, som er kendetegnet ved at de yngler i vegetationsrige ferskvandssøer og snupper deres føde fra vandoverfladen i stedet for at dykke som andre terner gør.

VideoSiden er udarbejdet af: Per Alnor Kjær
Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
Danmarks Naturfredningsforening
FanøNatur på flickr
Dansk Ornitologisk Forening
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion