Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Sortterne (Chlidonias niger) - Trauerseeschwalbe - Black Tern

Sortterne er en fåtallig sommer- og trækgæst på Fanø.


Sortternekoloni i Andalusien. Foto Søren Vinding

Kendetegn

Sortternen er en lille elegant terne, vinger og hale er relativt korte, og halen kun svagt kløftet. Den har et lille mørkt næb. I sommerdragt har den ensfarvet mørkt skiffergrå overside, hoved og krop. Vingeundersiderne er grålige, og undergumpen er hvid. Flugten er let og elegant med hyppige udfald/dyk mod insekter på vandoverfladen. Den dykker ikke som andre terner. Adult i vinterdragt får hvidt hoved, med sort øjenmaske, som fortsætter om i nakken. Oversiden bliver lysere, og undersiden er hvidlig. Har desuden karakteristisk sort plet på begge sider af brystet. Juvenile fugle ligner meget gammel fugl i vinterdragten. Oversiden gråbrun og har desuden tydelig mørk forkant på armen. Overgump er lysere grå end selve halen.

Findested p� Fan�

Ses langs kysterne.

Hvorn�r p� Fan�

Ses som regel i slutning af juli og i august.

Naturhistorie

Sortternen er en såkaldt moseterne, som er kendetegnet ved at de yngler i vegetationsrige ferskvandssøer og snupper deres føde fra vandoverfladen i stedet for at dykke som andre terner gør.

VideoSiden er udarbejdet af: Per Alnor Kjær
Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
FanøNatur på flickr
Danmarks Naturfredningsforening
Fugle og natur
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion