Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Sodfarvet Skråpe (Puffinus griseus) - Dunkelsturmtaucher - Sooty Shearwater

Sodfarvet Skråpe er en fåtallig trækgæst på Fanø.


Kendetegn

Sodfarvet Skråpe er den eneste mørke skråpe i Nordatlanten. På størrelse med stormmåge. Cigarformet krop og smalle vinger. Den er sortbrun med lysegrå undervingedækfjer, der glimter i medlys. Undervingens lyse felt, hvis udstrækning varierer, er som regel kun synligt på nært hold, på afstand virker fuglen ensfarvet mørk. Fødderne kan stikke ud bag halen, der da virker trekantet.
Flyver meget hurtigt i typisk skråpeflugt med stive vinger og høje glid i buer på sabelformede vinger over bølgerne minder lidt om en kæmpestor Mursejler – med serier af hurtige vingeslag, afløst af perioder med glideflugt.

Findested p� Fan�

Ses langs vestkysten.

Hvorn�r p� Fan�

Ses om efteråret, som regel fra slutningen af august og i september-oktober.

Naturhistorie

Fugle der observeres i danske farvande i september-oktober har i virkeligheden yngledrift i kroppen! For de er på vej til Sydatlanten – her ankommer de for at yngle i det tidlige forår dérnede – i oktober. Ungerne er flyvefærdige tidligt i april og følger da de voksne på en imponerende rejse, der kan opfattes som et sløjfetræk til de nordlige dele af Atlanterhavet. De når USA’s og Canadas kyster i maj-juni og søger i juli-august mod Europa. Et lignende træk foregår i Stillehavet.

Siden er udarbejdet af: Per Alnor Kjær
Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
Dansk Ornitologisk Forening
FanøNatur på flickr
NaturSydvest
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion