Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Cykeltur gennem Nationalpark Vadehavets landskaber

Print nyhed »
Dato: 15-05-2019Tid: Søndag den 26. maj kl. 10.02 til ca 13.
(OBS: Datoen øverst i opslaget = opslagsdatoen - ikke cykelturens dato)
Mødested: Nordby kirke, Fanø.
Slutsted: Nordby kirke, Fanø.
Pris: Turen er gratis.

FanøNatur og DN-Fanø fejrer i samarbejde med Nationalpark Vadehavet nationalparkdagen med en cykeltur på Fanø gennem nationalparkens landskaber. Cykelturen starter ved Nordby kirke på Fanø og går gennem marsk-, hede-, skov-, klitlandskaber for at ende på stranden

Cykelturen er på knap 15 km og starter kl. godt 10 (Vi venter på evt deltagere, som kommer med færgen fra Esbjerg kl. 10.02). Turen ledes af Søren Vinding fra FanøNatur. På de indlagte pauser vil Søren fortælle om nationalparkens landskaber, dyr og planter.

Der er aftalt med Kellers Badehotel og spisested, at der kan købes frokost, når turen slutter.

Turbeskrivelse

Nationalpark Vadehavet fejrer hvert år sidst i maj, at Vadehavet og dets øer er blevet nationalpark. Det sker også på Fanø bl.a. ved en cykeltur igennem nationalparkens landskaber her på Fanø. Cykelturen er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening og FanøNatur. Søren Vinding fra FanøNatur er turleder. 

Søren Vinding fortæller: ”På Fanø kan man opleve alt, hvad Nationalpark Vadehavet har at byde på. Langs østkanten kan man se og opleve de store vader og marskområderne med deres plante- og dyreliv. Bevæger man sig tværs over øen, så kommer man igennem klitplantagen med dens fyrretræer og åbne hedekær. Når plantagen forlades, skal man igennem nationalparkens ”bjerge” - klitterne med de mange fattigkær i dalene. Syv klitrækker og syv klitdale skal passeres, før man når til stranden. Her i forårstiden er der også gang i livet blandt ”bjergkæderne.” På stranden er det geologien, man bemærker. Det er her man næsten dag for dag kan se og opleve, hvordan en ø i nationalpark Vadehavet dannes.” 

Alt dette kan ses på cykelturen den 26. maj. Turen starter kl. 10.00 ved Nordby kirke (færge fra Esbjerg kl 9.50). Der cykles ned over engen, igennem plantagen, over hederne ud over klitrækkerne, hvor vi et enkelt sted må trække cyklerne og ned på stranden. Så går det nord på langs stranden til Kellers Badehotel og Spisested, hvor vi forventer at slutte ved 13 tiden. Turen er ca. 15 km nogle steder på cykelstier med asfalt men også på almindelige markveje (og strandsand). Under vejs vil turlederen gøre holdt og fortælle om landskaberne og deres plante- og dyreliv. 

Kellers Badehotel og Spisested er orienteret om, at der kommer nogle sultne cyklister forbi, så hvis man har lyst, kan der købes frokost her inden turen går hjem. 

Deltagelse i turen er gratis, men deltager man i frokosten er det for egen regning.

Yderligere oplysninger hos Søren Vinding, tlf. 28570761

Klik på billederne for at se dem i stort

  


Naturaktiviteter på Fanø:

No data available

Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
Fugle og natur
NaturSydvest
Dansk Ornitologisk Forening
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion