Kalneder
AKTIVITETSOVERSIGT
Følg os på Facebook


Fanø Natur - Fanø logo
Sponsor for FanøNatur
?

?

Nationalpak Vadehavet

Mejeredderkoppen - et vild dyr indendørs

Beskrivelse af ugens art:

Det er koldt i Fanøs natur nu, så det er tid til at kigge efter de vilde dyr inde i huset. Dem er der mange af: Edderkopper f.eks. Der er de store sorte, behårede 8 benende uhyre, vi finder trampende rundt i håndvasken om morgenen, men også en lille spændende edderkop med lange ultratynde ben.

Det er mejeredderkoppen eller ”daddys-long-leg”, som englænderne kalder den. Et grådigt rovdyr, som har specialiseret sig i at fange de store sorte edderkopper. Med sine lange tynde ben fanger den de meget større usedderkopper, spinder dem ind i en silketråd, bider hul i dem, sprøjter fordøjelsesvæske ind i edderkoppen og drikker bogstaveligt talt sit bytte.

Mejeredderkoppen er ny i Danmark. Farmand bliver nu ikke længere vækket med skrig om morgenen. ”Fatters - den langbenede” hjælper med at fange ”de store sorte” om natten. Faktisk er husedderkoppen ved at være sjælden i Danmark, så nu er det mejeredderkopper, man skal fjerne - eller skal man det??

Inden du lader støvsugeren tage den, så prøv at se, hvordan den forsøger at gøre sig usynlig for sine fjender. Rør f.eks forsigtigt ved dens spind med en blyant.
Ugens art arkiv:

Ugens Art Fanø
Julegave idé - klik her


Vejret på Fanø

Foreninger
FanøNatur på flickr
Danmarks Naturfredningsforening
Fugle og natur
Fanonatur.dk anbefaler
Fanø Natur  |  Kallesbjergvej 18 F  |  DK-6720 - Fanø  |  Tlf.: +45 28570761  |  E-mail: kontakt@fanonatur.dk  |  WebDesign & CMS: WebVizion