Sivsangeren er en forholdsvis almindelig ynglefugl og trækgæst på Fanø.

Kendetegn

Sivsangeren ligner i form og størrelse rørsangeren, men kendes let fra denne på tydelig, hvidlig øjenbrynstribe og gråbrun ryg med mørke længdestriber. Undersiden er gulhvid med rødbrune flanker. Issen er mørk rødbrun. Ungfuglene har fine mørke længdestriber på brystet og tendens til en lysere stribe midt på issen. Synger fra toppen af en busk eller et rør og har tit en kort sangflugt.

Findested på Fanø

På Fanø ses den især i Skifterne mellem 1. og 2. klitrække. Er knyttet til grænsezonen mellem rørskov og buskvegetation, men ses også i ren rørskov, i kær eller fugtige krat.

Hvornår på Fanø

Trækfugl som ankommer sidst i april og trækker bort i august/september. Om efteråret besøges Fanø af mange sivsangere fra Skandinavien som tager et pitstop på øen på deres vej til vinterkvarterer i Vestafrika.

Naturhistorie

Sivsangeren er en af de mest energiske sangere, vi har i Danmark. Den synger næsten døgnet rundt. Den ankommer tidligere end rørsangeren og besætter et territorium som strækker sig en del ud i den rene rørskov. Når rørsangeren ankommer kan det føre til stridigheder mellem de to, de duellerer mest på sangen, men det ender ofte med, at sivsangeren må foretrække fra de områder som rørsangeren anser for sit.

Kordinater