Kendetegn

Snespurven er lidt større og kraftigere bygget end gråspurven. I alle dragter har den et stort lyst felt på vingen, noget som ingen andre småfugle har. Hanner i vinterdragt har okkerfarvet skær over det hvide hoved og bryst og brede, gulbrune fjerbræmmer på ryggen. Hunner har ikke nær så meget hvidt i fjerdragten som hannen og de okkergule og brune farver er mere fremherskende.

Findested på Fanø

Snespurven kan ses langs Fanøs kyster – nemmest på Vest stranden, hvor den ofte flyver rundt i flokke på 50-100 fugle. Se efter “gråspurve,” der glimter hvidt, i opskyllet på stranden.

Hvornår på Fanø

Træffes fra midt i Oktober til hen i April.

Naturhistorie

Snespurven har en usædvanlig tyk fjerdragt, som er tilpasset dens levevis. Den sover på jorden og skulle en snestorm stryge henover området, bliver den siddende indtil stormen er drevet over.

Kulturhistorie

Når snespurvene hopper omkring på jorden, bliver deres hvide tegninger næsten skjult af deres brune og sorte tegninger, men når de flyver op, bliver de næsten snehvide og en stor flok der hvirvler henover stranden kan på afstand næsten se ud som fygesne.

Video