Kendetegn

Hat: 6-15 cm. bred, snehvid. Først kegleformet, herefter mere flad med pukkel.
Lameller: Frie (af stokken).
Stok: 7-15 cm høj, hvid, tydeligt vatagtig, skællet og øverst med hudagtig ring. Nederst en hvid knold med hudagtige svøberester eller en pose/skede.
Kød: Hvidt. Duft: Helt særegen, vammel-sød. Har du én gang lugtet til den, glemmer du den næppe

Snehvid fluesvamp kan af uøvede forveksles med spiselige champignoner men disse har rosa til mørkebrune lameller og ingen svøberester. Høj Posesvamp, som også er spiselig, ses ikke under træer.

Findested på Fanø

Snehvid Fluesvamp er ret sjælden, -blot ikke omkring skovlegepladsen på Fanø Det er ikke særligt betryggende, at der findes giftige svampe på et område med legende børn.

Derfor bør forældre varsko børnene og advare mod faren, for Snehvid fluesvamp er dødelig giftig!!! De viste fotos er alle fundet under birketræer, 100-200 m. bag legepladsen.

Hvornår på Fanø

Juli til oktober.

Kulturhistorie

Mange af vores lamelsvampe er spiselige. Andre er blot, mere eller mindre, værdiløse som spisesvampe. Der er svampe, der er ufarlige men uspiselige. Enten på grund af konsistens, grim lugt eller brændende modbydelig smag. Der er svampe, der kan give allergiske symptomer og lettere mavebesvær – og så er der de dødeligt giftige svampe. Snehvid fluesvamp er, sammen med Grøn fluesvamp, blandt de giftigste svampe herhjemme. Giftstoffet kan hverken tørres, koges eller steges væk. Desværre mærkes forgiftningen først lang tid (8 – 10 timer) efter indtagelsen og så kan det være for sent.

Snehvid Fluesvamp er dødelig giftig!!!

Links

Rødmende Fluesvamp
Læs her om de 5 vigtigste giftsvampe

Kordinater

Siden er udarbejdet af: Torben Breckling.