Vilde dyr i huset

Mejeredderkop

Det er koldt i Fanøs natur nu, så det er tid til at kigge efter de vilde dyr inde i huset. Dem er der mange af: Edderkopper f.eks. Der er de store sorte, behårede 8 benende uhyre, vi finder trampende rundt i håndvasken om morgenen, men også en lille spændende edderkop med lange ultratynde ben.

Det er mejeredderkop eller ”daddys-long-leg”, som englænderne kalder den. Et grådigt rovdyr, som har specialiseret sig i at fange de store sorte. Med sine lange tynde ben fanger den de meget større husedderkopper, spinder dem ind i en silketråd, bider hul i dem, sprøjter fordøjelsesvæske ind i edderkoppen og drikker bogstaveligt talt sit bytte.

Mejeredderkoppen er ny i Danmark. Farmand bliver nu ikke længere vækket med skrig om morgenen. ”Fatters – den langbenede” hjælper med at fange ”de store sorte” om natten. Faktisk er husedderkoppen ved at være sjælden i Danmark, så nu er det mejeredderkopper, man skal fjerne – eller skal man det??

Inden du lader støvsugeren tage mejeredderkop, så prøv at se, hvordan den forsøger at gøre sig usynlig for sine fjender. Rør forsigtigt ved dens spind med en blyant.

Tekst og foto: Søren Vinding

Link til info-ark om mejeredderkoppen.