Kendetegn

Hat: 3-6 cm bred, lysegul til lyst orange (fra rand til midte), nedbøjet rand og ofte nedtrykt midte. Svagt filtet til nubret. Almindeligvis tør. Blød og nærmest sjasket efter regnvejr.
Lameller: Nedløbende, smalle og tætte.
Stok: 2-7 cm høj, 0.3-1,2 cm. Cylindrisk, ofte tilspidset forneden.
Lugt/smag i rå tilstand: Mild, næsten behagelig.

Findested på Fanø

Ret almindelig overalt hvor der er nåletræer.

Hvornår på Fanø

August- november.
Afløser Almindelig Kantarel i svampesæsonen.

Naturhistorie

Gennem tiderne er denne ”falske kantarel” ofte blevet forvekslet med Almindelig Kantarel. Hvis du har én i hver hånd vil du ikke være i tvivl.

Kulturhistorie

Almindelig Orangekantarel er spiselig, om end ikke særlig værdsat i det ganske land. OBS.: Nye oplysninger fortæller at den kan indeholde kræftfremkaldende stoffer. Da den alligevel er ret kedelig som spisesvamp, kan du ligeså godt lade den stå.

Vi er mange svampejægerbegyndere der har høstet den i den tro, at det var ”den rigtige” kantarel. Tro flytter som bekendt bjerge og i en flødestuvning – på ristet franskbrød, et par dråber citron, en dynge baconskiver – blev mødet med denne ”falske kantarel” en helt særlig glæde – men lad nu usikkerheden om dens ”indhold” vejrer tungere end forsøget om, at gøre den mere spiselig med div. kulinariske kunstgreb. Lad den stå indtil videre…..

Links

Forskel mellem Alm. kantarel og Orangekantarel

Kordinater

Siden er udarbejdet af: Torben Breckling.