Vandrefalken og musvågen

En solrig martsdag i et år, hvor vandrefalke ikke var almindelige på Fanø, stoppede vi bilen i krydset, hvor Halevejen støder til Klingebjergvej. Engen mod Vigen skulle lige kigges igennem før vi kørte hjem. Der kom en Musvåge flyvende. Den blev mobbet af nogle krager. Et almindeligt syn, men én af kragerne så noget underlig ud. Frem med kikkerten. Det var en Vandrefalk. Johnny, Torben og Britt kom hurtigt ud af bilen, da der blev råbt Vandrefalk.

Flot var den, men rigtig interessant blev det, da den begyndte at dykke efter musvågen. Fuld drøn oppefra og ned mod musvågen. Det kunne musvågen ikke li’. Derfor vendte den fangerne (kløerne) mod den styrtdykkende Vandrefalk. Musvågen fløj simpelthen med ryggen mod jorden og fangeren opad. Sådan et par skarpe klør kunne nok få Vandrefalken til at dreje af. Vandrefalken prøvede nogle gange på samme måde. Højt op i luften og styrtdykke mod Musvågen, men hver gang skete det samme.

Til sidst opgav Vandrefalken og fløj ud over engen mod Vigen. Gad vide om den legede med Musvågen eller virkeligt var på jagt??

Med venlig hilsen Søren Vinding

Link til leksikonartikel om Vandrefalk: Klik her